Bu Blogda Ara

Ana Sayfa

1 Mart 2012 Perşembe

Weekly Tops

Haftanın en güncel, en trendy, en sosyal, en mobil olayları...


Haftanın Application'ı


Forecast : Share where you're going



28.Şubat'ta App storedaki yerini alan yeni app.imiz check-in applikasyonlarındaki büyük boşluğu doldurdu gibi gözüküyor. Facebook, 4 square gibi online checkinlerin yanında gelecekte checkin yapacağımız yerleri bize sunuyor. Kim nerde ne yapıyora kim nerde kiminle ne yapacak kısmı da eklenmiş oldu ve büyük bir boşluğu doldurdu.





Arkadaşlarınızla işten sonra bir yemek planı mı yapmak istiyorsunuz ya da haftasonu Asmalı yapalım mı diceksiniz hemen app.i kullanarak arkadaşlarınızla planınızı yapıyorsunuz, maillerle, calendarla uğraşmadan güzel bir organizasyon yapma daha çok SOSYAL'leşme imkanı buluyorsunuz ve işletmeler için de yeni bir rezervasyon alma yöntemi olmaya aday hem hızlı hem eğlenceli bir uygulama.









Haftanın Mobili


GSMA'da Türkiye'ye tek ödül : Tıkla Konuş


GSMA Dünya mobil kongresinde Best Network Product or Solution for Serving Customers kategorisinde diğer rakiplerini geride bırakarak Turkcell Tıkla Konuş servisi Türkiye'ye mobil alanda güzel bir ödül getirdi. 
turkcell tıkla konuş

Numaranız görünmez ama gizli değil. Aradığınız kişi sizi geri arayabiliyor ama numaranız belli değil ve tüm artık bunlar hayal değil. Şimdi iki görünmez Turkcell’li TıklaKonuş’la birbiriyle konuşuyor. Tıkla konus bulunan bir sitede mesela Facebookta oncelikle aplikasyonu yukleyerek seçtiğiniz kriterlere uygun profillerle numaranız gorunmeden konusabiliyorsunuz. Numaranızın Turkcell olması şartı var yalnızca.
Aynı kategorideki diğer rakiplerinden oldukça farklı ve kapsamlı bir ürün geliştirdiğini söyleyebiliriz. 





Haftanın Ürünü


Cell charging shelf


Çok çok  pratik bir zeka ürünü ve gerekli. Prizin yanında illaki bir sehpa bir masa bir destek ararız. Hele bir de ofiste ya da dışarda bir yerdeysek telefonumuzu yere koymamak için ne yapacağımızı şaşırırız. Telefon şarj rafı tam da bu anlarda imdada yetişmek için tasarlanmış ürün. Amazon'da 9$ dan başlayan fiyatlarla ancak henüz Türkiye'de göremedim.
cell charging shelf!

Haftanın gündemi 


The Oscar goes to ...... Angelina Jolie's right leg


Bu hafta tüm dünyada milyonlarca kişinin gözü Oscar ödül törenindeydi. Hangi film, hangi akstris, aktör ödüllerine kavuştu derken Oscara aday bile olmayan ama her yaptığıyla marka olmayı ve konuşulmayı başaran Angelina bu seferde sağ bacağı ile törene ve kırmızı halıya damga vurmayı  başardı.
Karşılaştırma olması açısından Google'da Angelina Jolie right Leg aramasıyla 0.28 saniyede gelen sonuş sayısı 120 Milyon, Oscar awards 2012 ise 97 milyonda kalmış durumda. Angelina Jolie'nin bacağı twitterda kendine bir account bile açtı takipçi sayısı şu anda 40.000 kişiye ulaşmış durumda.
 

Reklam yapmak ve tek bir hareketle dünyanın heryerinde konuşulmak böyle bir durum olsa gerek. Tebrikler Angelina yine çok iyisin :)


                                                                       


Haftanın Trendi


Flawsome- Kusurluluk


Trendwatching'in bu ay ortaya attığı bu kavram üzerine yazmak istiyorum. Markaları da insan gibi algılıyoruz. Her markanın kişiliği, dış görüntüsü, imajı, yarattığı duygular, bize yaşattığı anılar var. Ama hiçbir insanın mükemmel olmadığı gibi hiçbir markanın da mükemmel olmadığını biliyoruz. Hatta her mükemmelin altında bir terslik olduğunu bildiğimiz gibi kusursuz ve hatasız taklidi yapan markaları da samimiyetsiz buluyoruz.


"...doğası gereği insan hiçbir zayıf, kusurlu veya hatalı yönü olmayan (ya da yokmuş gibi davranan) insanlarla gerçek bir iletişim kurmakta, onlara karşı yakınlık veya güven duymakta zorlanır." 


Müşterilerimizin kalbini kazanmak için marka kimliği altında eğer bir hata bir sorun varsa  bunu kabul etmeli, şeffaf olmalı ve sorunları gidermek için aksiyon alındığını belirtmek gerekiyor ki müşteri hala markaya güven ve sevgi duyabilsin.


Bunu en iyi yapan 2 marka kesinlikle Miracle Whip ve Marmite olmuş:)




http://trendwatching.com/tr/trends/flawsome/

Haftanın "Yeter"i


Bu haftaya özel hepimizin yeter artık dediği tek bir şey vardır diye düşünüyorum.. Tabiki soğuk ve kar . bu haftaya özel yaz fotosu, summer love :) 






Hiç yorum yok: